Kunski krediti za poljoprivrednike u Erste banci

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) uključila je u svoju ponudu kunske gotovinske kredite s rokom do 7 godina te kunske kredite namijenjene poljoprivrednicima, također s rokom otplate do 7 godina. Prednost ove vrste kredita za klijente je gotovinsko kreditiranje bez preuzimanja valutnog rizika, a krediti su u ponudi od 31. svibnja 2011.

 

Banka u svojoj paleti gotovinskih kredita nudi različite modele i kombinacije pa klijenti mogu birati kredite bez jamaca i garantnog pologa, kredite uz kreditno sposobnog jamca ili kredite uz policu osiguranja s jednokratnom uplatom premije.

Prednost kunskih kredita odnosi se na eliminaciju tečajnog rizika, što je posebno aktualno u kontekstu promjene tečaja kune u odnosu na strane valute. Dok se ranije ovakav kredit na sedam godina mogao ugovoriti samo uz valutnu klauzulu u eurima, od sada je to moguće bez valutne klauzule, odnosno u kunama.

Kamatna stopa na gotovinske kredite u kunama, ovisno o modelu i ocjeni kreditne sposobnosti kretat će se od 8,99 do 10,90 posto za klijente te od 10,20 do 11,90 posto za one bez statusa klijenta u Erste banci.
Osim toga, od sada će u kunama biti dostupni i krediti poljoprivrednicima, s rokom dospijeća do sedam godina, i to:
Krediti za proizvođače mlijeka
Krediti za investicije u poljoprivredi
Krediti za kupnju junica
Krediti za sjetvu.

Kamatna stopa na poljoprivredne kredite u kunama, ovisno o modelu i ocjeni kreditne sposobnosti u prosjeku će se kretati od 7,50 do 9,90 posto, uz obavezan status klijenta Erste banke.

U prva četiri mjeseca ove godine Erste banka je plasirala ukupno 8.730 gotovinskih kredita, ukupne vrijednosti preko 630 milijuna kuna. Gledano prema ukupnoj vrijednosti plasmana, radi se o 20 posto većoj vrijednosti novoodobrenih gotovinskih kredita u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U segmentu kreditiranja stanovništva Erste banka je, prema zadnje dostupnim službenim statistikama, prva tri mjeseca ove godine ostvarivala rast brži od prosjeka tržišta pa je njezin tržišni udjel pritom porastao s 13,54 posto s kraja prosinca prošle godine, na 13,59 posto krajem ožujka ove godine. (PS/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox