Lesar: "Balon krediti" kada-tada past će na glavu građanima

Predsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru nazvao je "balon kredite" utegom koji će kada-tada pasti građanima na glavu, a dogovore između vlade i banaka nazvao je privremenom mjerom za smirivanje tenzija i to samo zbog predstojećih parlamentarnih izbora.

 

Najavljene mjere kojima vlada i banke pokušavaju pomoći građanima koji imaju kredite u "švicarcima", Lesar je ocijenio pokušajem da se aspirinom djeluje na metastaze. Ponovio je zahtjev stranke da se ukine valutna klauzula u Hrvatskoj, a od HNB-a zatražio da objavi valutnu strukturu pasive kamata.

Jedino tako će se vidjeti gdje su se i u kojoj valuti zapravo zaduživale banke i koliki imaju ekstra profit zbog divljanja tečaja švicarskog franka - istaknuo je Lesar, dodavši kako se svi krediti moraju se pretvoriti u kunske kredite i to bez novih naknada banaka, jer dok god građani primaju svoje plaće i mirovine u kunama nitko od njih nema pravo tražiti da kredite vraćaju u stranoj valuti. Kuna je nacionalna moneta i tako se čuva nacionalni suverenitet, poučio je predsjednik Hrvatskih laburista. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox