Lompar: Ne isključujemo Konstruktora kao podizvođača

Crnogorski ministar prometa Andrija Lompar ne isključuje mogućnost da hrvatska tvrtka Konstruktor bude podizvođač ako Crna Gora sklopi međudržavni sporazum s Kinom o izgradnji autoceste od Bara do granice sa Srbijom.

S Kinezima nikada nismo razgovarali o tome tko bi bio njihov podizvođač ako preuzmu gradnju autoceste Bar - Boljare. Ni Konstruktor nije dao takve najave, ali ne isključujem mogućnost da bude podizvođač - kazao je Lompar za podgorički dnevnik Dan. Ocijenivši pozitivnim što kineske tvrtke zanima crnogorska građevinska operativa, Lompar je ponovio da su one obećale da će relativno brzo dostaviti svoju ponudu te im je stavljena na raspolaganje sva dokumentacija koja je bila dostupna sudionicima natječaja.

Ministar ne očekuje veća odstupanja u koncesijskom ugovoru od onog svojedobno potpisana s Konstruktorom. Svi upiti kineskih tvrtaka vezani su uz ključne stvari koncesijskog ugovora. To bi trebalo raščistiti kad dostave ponudu, dodao je. Crna Gora je počela pregovore s Kinezima pošto prve dvije tvrtke na natječaju - hrvatski Konstruktor i grčko-izraelski konzorcij AKTOR HCH - nisu na vrijeme osigurale bankovna jamstva za crnogorski “posao stoljeća”. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox