Macola ušao u novi biznis od 8 milijuna eura, gradi drvene kuće

Nakon 17 godina bavljenja ugostiteljstvo poznati lički ugostitelj Željko Orešković Macola proširio je poslovanje , uložio osam milijuna eura i krenuo u proizvodnju drvenih kuća.

Cijela priča počela je nedavno, kada je Macola, u želji da sagradi nekoliko drvenih kuća na području Korenice, naručio nekoliko modela iz Ukrajine čija ga kvaliteta nije pretjerano oduševila pa se odlučio u ova krizna vremena uložiti novac u novi posao. A upravo taj posao osigurao je i novih 35 radnih mjesta, piše Večernji list

Prvu kuću sagradio je tik do svog poznatog restorana na Plitvičkoj cesti. U samo pet dana Macolini radnici sagradili su drvenu kuću od 190 četvornih metara, prvu u nizu mnogih koje će sagraditi u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Početkom kolovoza pola milijuna eura vrijedan stroj – robot CNC – započeo je s radom. Jedini je takve vrste na ovim prostorima, a narudžbe za drvene kuće Macoli stižu svakodnevno.

Ovaj stroj, koji sam kupio u Italiji, fantastičan je. Sve što si zacrtate – zadate mu i on to napravi. Stroj sam bira alat kojim radi, od pile nadalje. Kuća je gotova u danu, a kad je montirate, možete se useliti. Ovaj stroj jedini je takav na Balkanu, ponosno ističe Željko Orešković pokazujući komad drveta na kojem je stroj napisao njegov nadimak Macola.

Već je dogovorio i gradnju najveće, 200 kvadrata velike drvene kuće, koja će biti restoran u Grabovcu na rubu NP Plitvička jezera, po narudžbi jednoga privatnika. Macola kaže da mu telefon ne prestaje zvoniti. (HT)

 

Foto: Dino Stanin/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox