Marić: Rohatinski se ne treba baviti tuđim poslom, nego svojim

HDZ-ov stručnjak za financije Goran Marić u HTV-ovu Dnevniku 3 obrušio se na guvernera HNB-a Žejka Rohatinskog koji je kazao kako se proračun mora smanjiti za 9 milijardi kuna, prenosi index.hr.
Marić je komentirao kako ta guvernerova izjava djeluje zastrašujuće i kako ni jedan makroekonomski pokazatelj ne podsjeća na stanje u Grčkoj.

Ekonomska politika ne vodi se na konferencijama za novinare, nego u uredima. Naravno da smo u poteškoćama, ali nije stanje ili-ili, ili će biti ovako ili ćemo biti kao Grčka, dodao je Marić, a onda objasnio kako se može spasiti Hrvatska. Iako HDZ-u koji je godinama na vlasti to nije uspjelo, Marić sada kaže kako se bez velikih napora može smanjiti rashod i povećati prihod.

Mi možemo smanjiti deficit ne samo bolnim rezovima nego istodobnim racionalnim smanjenjem rashoda i povećanjem prihoda. Financijsku disciplinu treba povećati i može se sigurno bez velikih napora pet milijardi racionalizacijom smanjiti rashode i četiri milijarde povećati prirode, tvrdi Marić.

Na pitanje urednika Dnevnika nije li pošteno od HNB-a da kaže istinu o stanju u kakvom se Hrvatska nalazi, Marić kaže: Ne, njihovo nije da se bavi tuđim poslom, nego svojim.

HNB se pretvara u konzultantsku tvrtku, a to nije njegova uloga. On je suodgovoran za ekonomsko stanje u Hrvatskoj, smatra Marić.(jh)

 

 

Izvor: www.index.hr
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox