Mario Monti: Približavamo se kraju tunela

Italija i ostatak Europe, koji su zahvaćeni krizom, sve su bliže "kraju tunela", rekao je u utorak predsjednik talijanske vlade Mario Monti, uoči odlaska na europsku turneju. 

Kao i ostatak Europe, približavamo se kraju tunela u kojemu se počinje nazirati svjetlo izlaska iz krize, rekao je Monti za talijanski radio Rai 1.
Odluke koje su donijela sedamnaestorica i dvadesetsedmorica na europskom summitu 28. i 29. lipnja bile su iznimno važne i sada vidimo njihove učinke u smislu bolje spremnosti europskih ustanova i vlada da ih provedu u djelo.
Ključ za izlazak iz krize treba biti žurna provedba odluka iz Bruxellesa, istaknuo je. Monti u utorak počinje kratku europsku turneju u Parizu, gdje će se sastati s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom na radnom ručku.
U srijedu i u četvrtak boravit će u Finskoj kako bi razgovarao s kolegom Jyrkijem Katainenom. U četvrtak odlazi u Španjolsku, zemlju koja najviše zabrinjava, gdje će se sastati s premijerom Marianom Rajoyem, prenosi business.hr(sh)
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox