Mercator može u Agrokorove ruke

Nadzorni odbor Mercatora jednoglasno je potvrdio pregovaračke ciljeve vezane uz moguću prodaju natpolovičnog paketa dionica konzorciju potencijalnih investitora koji predvodi koncern Agrokor, potvrdilo je danasvodstvo Mercatora.

Riječ je o dva nacrta ugovora koji bi trebali biti potpisani u roku tri tjedna, kako bi Mercator omogućio otvaranje svojih poslovnih knjiga u postupku dubinskog pregleda svojeg poslovanja (due dilligence).

Ugovorom između konzorcija kupaca dionica i uprave Mercatora trebalo bi zaštititi financijsku snagu, radna mjesta i prava zaposlenih, odgovarajuća jamstva i povjerljivost grupe Mercator, te druge proceduralne aspekte" vezane uz moguću prodaju, te regulirati "Mercatorove obveze u procesu prodaje, navodi se u priopćenju.

S druge strane, kako se dodaje, cilj sklapanja ugovora s konzorcijem banaka i Pivovarnom Laško koji raspolažu s natpolovičnim paketom dionica Mercatora jest "minimiziranje rizika refinanciranja" obveza skupine Mercator. O pregovorima s obje strane Uprava Mercatora obavijestit će Nadzorni odbor na njegovoj sjednici zakazanoj za 2. prosinca. (Hina/jk) 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox