Mercator prekida pregovore s Agrokorom

Uprava slovenskog Mercatora objavila je da prekida pregovore s koncernom Agrokor o uvjetima pod kojima je bila spremna dopustiti dubinski pregled poslovanja tvrtke radi prodajnog postupka u kojemu su se vlasnici natpolovičnog dioničkog paketa s Agrokorom namjeravali dogovoriti o prodaji svojih dionica.

Kako se navodi u priopćenju za javnost objavljenom na stranicama Ljubljanske burze, Mercatorova uprava odlučila se na prekid pregovora nakon što je i službeno obaviještena da u pregovorima Agrokor nastupa sam, a ne u konzorciju s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) te Međunarodnom financijskom korporacijom (IFC), kako su prije bili obaviješteni.

Uprava Mercatora zaključila je da nastavak potpore aktivnostima prodaje većinskog paketa dionica nije moguć, jer zbog izostanka ključnih ugovornih stranaka, EBRD-a i IFC-a, nije moguće zaključiti dogovor o zaštiti bitnih interesa skupine Mercator. Taj ugovor bio je preduvjet za našu potporu prodajnom procesu, navedeno je u izjavi za javnost.

O tom je zaključku uprava Mercatora, navodi se u priopćenju, obavijestila i slovenski konzorcij prodavača dionica Mercatora - Pivovarnu Laško (PL) i slovenske banke suvlasnice.

EBRD ili IFC

Mercator u priopćenju također navodi da je spreman odmah ponovno proučiti mogućnost nastavka prekinutog prodajnog procesa ako se u konzorcij kupaca, koji je isprva bio naveden, uključi barem jedna od dviju financijskih institucija - EBRD ili IFC.

Uz to, uprava Mercatora spremna je odmah i u potpunosti omogućiti pregled poslovanja i financijskog stanja skupine Mercator EBRD-u i IFC-u ili jednom od njih u slučaju da bi oni željeli izravno postati vlasnici značajnijeg paketa dionica Mercatora, navodi se u priopćenju objavljenom na web-stranicama Ljubljanske burze u srijedu. (Hina/jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox