MGM objavio stečaj - Hobbiti nisu u opasnosti

Slavni holivudski filmski studio MGM zatražio je sudsku zaštitu od vjerovnika kako bi mogao nastaviti poslovati i sudjelovati u produkciji dva filma koja se temelje na Tolkijenovom romanu The Hobbit.

U MGM-ovim studijima snimljeni su legendarni filmovi poput Ben Hura, Čarobnjaka iz Oza i onih o Jamesu Bondu. Nakon što ga je 2005. kupio konzorcij investicijskih fondova, MGM je počeo gomilati dugove.

Stečaj s preustrojem omogućit će vjerovnicima na čelu s Credit Suisseom i JP Morgan Chaseom da zamijene kredite u vrijednosti oko četiri milijarde dolara za vlasničke udjele u kompaniji.

U sklopu tog plana kontrolu nad filmskim studiom preuzet će čelnici Spyglass Entertainmenta, manjeg holivudskog studija koji je u posljednje vrijeme snimio niz uspješnih filmova, poput To je rock'n'roll, Star Treka i Invictusa.

MGM-ov zahtjev sudu za zaštitom od vjerovnika označio je završetak višemjesečnih natezanja, obilježenih zahtjevima Carla Icahna, vlasnika značajnog broja MGM-ovih korporativnih obveznica, da MGM preuzme konkurenski Lionsgate u kojem on ima vlasnički udio.

Rasplet je omogućio pristanak MGM-a na promjene u upravnoj strukturi, kojima je Icahn dobio mjesto u upravnom odboru.

Tvrtka namjerava izaći iz stečaja za 30 dana.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox