Ministarstvo financija otplatilo euroobveznice... zaduženjem od još godinu dana

Ministarstvo financija obavijestilo je javnost kako je danas u cijelosti otplatilo iznos od 800.625.000 eura temeljem desetogodišnje dospjele euroobveznice izdane 2001. godine. Taj iznos uključuje 750.000.000 eura glavnice i 50.625.000 kamata.

 

Sredstva za servisiranje ovog duga, Ministarstvo financija osiguralo je dijelom namjenskim uštedama ostvarenim tijekom 2010. godine te kreditnim aranžmanima s domaćim i inozemnim bankama ugovorenim u veljači ove godine, stoji u priopćenju.

Ipak, kako smo i navikli od naše Vlade, neke su važne stvari ostale prešućene. Pa se tako ne precizira ništa u vezi tih „kreditnih aranžmana s bankama“. Nema razdoblja na koje je podignut kredit, ni iznosa kamate, a ne navode se ni nazivi banaka.

Kako piše novilist.hr kredit je navodno podignut na godinu dana, što je dosta zgodno jer će ga morati otplaćivati nova vlada. I tako se javnosti šalju priopćenja kojima se želi reći kako Vlada fino rješava svoja zaduženja i radi jako dobro, dok se najvažnije stvari naravno prešućuju. (PS/MJ/novilist.hr)

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox