Mlinar u pohodu na Istru i sjever Hrvatske

Tvrtka je Mlinar objavila da traži prostore veličine od 30 do 120 četvornih metara za dugoročni najam ili kupnju na području sjeverne Hrvatske i riječkog područja. Vlasnik je tvrtke, Mato Škojo, za Poslovni dnevnik kazao kako je riječ o planiranoj investiciji, a prošle je godine uložio 40 milijuna kuna.

 

Škoja je prije dvije godine kupio tog pekarskog proizvođača uz najavu investicija u od 200 milijuna kuna. Kada je riječ o ulaganjima i poslovanju Mlinara, tvrtka je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila prihod od 40 posto i ostvarila 58,2 milijuna kuna  odnosu na isto razdoblje lani. Rashodi su iznosili 58 milijuna kuna, a u investicije je uloženo 14,6 milijuna kuna.

Prošle je godine Mlinar poslovao s neto dobiti od 5,2 milijuna kuna, što označava smanjenje ukupnih prihoda za oko 70 milijuna kuna dok su rashodi pali za oko 80 milijuna kuna. Uprava je pojasnila da je pad rashoda i prihoda rezultat koncentriranja na glavni posao – pekarstvo i maloprodaju te napuštanje mlinskog biznisa. (SJ)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, izdanje 12.5.2011.
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox