Mostar: Agencija u BiH produžava reprogramiranje kredita

Upravni odbor Agencije za bankarstvo Federacije BiH (FBA) naložio je produženje privremenih mjera kojim se od banaka traži da omoguće reprogramiranje kreditnih obveza građanima i pravnim osobama kako bi se ublažile posljedice svjetske gospodarske krize, priopćili su u nedjelju iz FBA.

 

Kako su pojasnili privremene mjere agencije namijenjene su dužnicima koji su u privremenim teškoćama zbog prisutne ekonomske krize. Rok za podnošenje zahtjeva za reprogramiranja otplate kreditnih obveza produžen je do kraja 2011. godine a mogu ga podnijeti građani koji su ostali bez posla u posljednje vrijeme te primaju neredovite plaće.

Kako se navodi u priopćenju FBA građani moraju biti redovite platiše i ne smiju kasniti s otplatom kredita duže od 90 dana. Reprogramom se omogućava produženje krajnjeg roka za otplatu kredita najmanje 12 mjeseci čime se smanjuju i rate kredita. I pravne osobe mogu zatražiti odgodu izmirenja kreditnih obveza pod uvjetom da posluju solventno. Agencija za bankarstvo FBiH upozorila je banke da ne mogu mijenjati uvjete izmirenja kreditnih obveza povećanjem kamatne stope. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox