Na autocestama manje vozila, ali HAC s većom zaradom

Hrvatske autoceste na svim su autocestama u svojoj nadležnosti u prvih osam mjeseci ove godine zabilježile 3,1 posto manji promet vozila, a za 1,1 posto viši prihod od cestarine nego u istom razdoblju prošle godine, dok je koncesionar Autoceste Zagreb-Macelj zabilježio porast broja vozila i prihoda od cestarine od po 5,3 posto.

Po podacima HAC-a u osam mjeseci ove godine po svim autocestama kojima upravljaju prometovalo je 22,35 milijuna vozila (3,1 posto manje), dok je prihod od naplaćene cestarine bez PDV-a iznosio 904,1 milijun kuna (1,1 posto više).

Najveći promet vozila i prihod od cestarine u osam mjeseci HAC je pritom zabilježio na autocesti A1 Zagreb-Split-Vrgorac, dok je po mjesecima najveći promet i prihod ostvaren u kolovozu.

U tom je mjesecu na autocestama HAC-a bilo 4,56 milijuna vozila, dok je od cestarine naplaćeno 215,5 milijuna kuna (bez PDV-a), pri čemu iz HAC-a ne navode usporedbu s lanjskim kolovozom.

Na autocesti Zagreb-Macelj u osam mjeseci ove godine bilo je ukupno 4,44 milijuna vozila (5,3 posto više), dok je prihod od cestarine bez PDV-a iznosio 123,3 milijuna kuna (5,3 posto više). (Hina/HT)

 

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox