Najbogatiji čovjek svijeta "leži" na čak 69 milijardi dolara

Meksički milijarder Carlos Slim Helu čije se bogatstvo procjenjuje na 69 milijardi dolara najbogatiji je čovjek svijeta, prema Forbesovoj godišnjoj ljestvici najbogatijih ljudi.

Na drugom mjestu nalazi se Bill Gates, osnivač Microsofta sa 61 milijardom dolara, a treće mjesto najbogatijih ljudi svijeta zauzima Warren Buffet sa 44 milijarde dolara.

Na četvrtom mjestu nalazi se Francuz Bernard Aranault, vlasnik LMVH lanca s bogatstvom od 41 milijardu dolara, a na petom mjestu nalazi se Armancio Ortega, vlasnik Zare čije se bogatstvo procjenjuje na 37,5 milijardi dolara.

Larry Ellison, jedan od osnivača Oraclea zauzeo je šesto mjesto, Brazilac Eike Batista, predsjednik MMX Mineracao e Metalicos SA sedmo, a Stefan Persson iz H&M-a osmo mjesto. Li Ka-Shing, tajkun iz Hong Konga, ujedno i najbogatiji Azijac nalazi se na devetom mjestu.

Najviše milijardera, čak 425 dolazi iz SAD-a, iz Rusije ih dolazi 96, a iz Kine 95. Gledajući po gradovima najviše milijardera živi u Moskvi, njih čak 78, u New Yorku ih živi 58, a u Londonu 39. (jk)

 

Izvor: Forbes, Business.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox