Nastavlja se suradnja Končara i Mostara na hidroelektrani Rama

Generalni direktor Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HZ HB) Mostar Matan Žarić i predsjednik uprave Končar Energetski transformatori Zagreb Ivan Milčić potpisali su jučer u Mostaru ugovor o isporuci novih transformatora za Hiroelektranu Rama.

 

Kako je priopćeno iz Elektroprivrede HZ HB, Končar će isporučiti blok transformatore, a vrijednost ugovora je 3,1 milijun eura. Direktori Žarić i Milčić izrazili su uvjerenje da će svi predviđeni poslovi biti na vrijeme i kvalitetno obavljeni prema planu do 2013., priopćeno je.

Ugovor o ugradnji novih blok transformatora potpisan je u okviru nastavka realizacije projekta revitalizacije HE Rama vrijedne 39 milijuna eura koja predviđa i obnovu turbina, generatora, ugradnju monitoringa za agregate te druge složene zahvate. Financijska sredstva za ovaj zahtjevan projekt osigurana su zajmovima od Njemačke KfW banke, Europske investicijske banke, Svjetske banke, grant sredstvima te vlastitim sredstvima Elektroprivrede HZ HB.

Uz Končar Energetske transformatore u obnovu hidroelektrane Rama uključene su i tvrtke Končar – KET, Geotehnika i EnergoControl iz Zagreba, Siemens Sarajevo, Lahmeyer international GmbH - Njemačka i Stucky iz Švicarske. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox