Natječaj za "Brijune rivijeru" 15. rujna

Pod predsjedanjem predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor u Puli je održana druga sjednica povjerenstva za realizaciju i provedbu programa projekta "Brijuni rivijera", a kako je rekla premijerka nakon sjednice, međunarodni natječaj bit će raspisan 15. rujnai otvoren do 15. siječnja sljedeće godine, kada će biti otvorene ponude.

Od tada, najduže 60 dana, to jest do 15. ožujka povjerenstvo će donijeti odluke i "preći ćemo u sljedeću fazu razvoja tog velikog projekta koji omogućava dodatne kapacitete i, ono najvažnije, omogućava otvaranje novih radnih mjesta te zapošljavanje oko dvije tisuće ljudi", rekla je premijerka i dodala da je realizacija tog projekta "novi otvoreni prozor razvoja turizma" i u Istri i u cijeloj Hrvatskoj.

Predsjednica vlade vjeruje kako će se uskoro i općina Fažana, čija načelnica nije potpisala ugovor o provedbi tog projekta, uključiti u taj projekt jer je on, kako je rekla, "zaista vrijedan, važan i koristan za razvoj općine".

Prvi odlični znakovi

Odgovarajući na pitanje novinara je li se u gospodarskom razvoju zemlje dosad moglo učiniti ipak više, predsjednica vlade je rekla da se svakako moglo više, ali ipak su vidljivi prvi odlični znakovi.

Rast BDP-a u drugom tromjesečju je pozitivan, skroman i iznosi 0,8 posto, ali ipak predstavlja rast, uz rast izvoza, koji se također povećava, te rast potrošnje građana. Polako ali sigurno napredujemo prema onom cilju koji je, vjerujem, svakom građaninu na srcu, a to je da se snažno izvučemo iz krize, istaknula je predsjednica vlade i dodala da je jedan od uvjeta upravo i "jačanje investicijskog potencijala". Zato su, kako je rekla, upravo i današnje odluke na sjednici povjerenstva "na tragu te važne odrednice". Ako budemo jačali investicijski potencijal, onda će se otvarati i nova radna mjesta, ojačat ćemo gospodarstvo, a samim time i rast BDP-a bit će veći, istaknula je Kosor. Dodala je kako vjeruje da će rast BDP-a u konačnici biti onakav kakvog je vlada planirala za ovu godinu.

Premijerka Kosor, istarski župan Ivan Jakovčić te pulski i vodnjanski gradonačelnici Boris Miletić i Klaudio Vitasović ugovor o provedbi projekta "Brijuni rivijera" potpisali su krajem srpnja na Brijunima. U prvoj fazi njegove realizacije radit će se na tri mjesta - Hidrobazi, Sv. Katarini i Monumenti te Pineti, području koje obuhvaća stotinjak hektara. Projekt je vrijedan više od dvije milijarde kune. (Hina/jk)

 

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox