Nestle kupio srpski Centroproizvod

Tvrtka Nestlé postigla je dogovor o preuzimanju poslovanja tvrtke Centroproizvod A.d., vodećeg proizvođača hrane u Srbiji. Transakcija s Centroproizvodom uključuje i njihovu tvornicu u Surčinu.

Akvizicija Centroproizvoda obuhvaća njihove kulinarske proizvode (suhi začini, dodaci jelima, juhe, preljevi i umaci), konditorske proizvode (namazi i čokoladne pločice) i napitke (čokoladni napici i čajevi). Centroproizvod u 2011. godini očekuje realizaciju prodaje na razini 2.5 milijardi RSD (25 milijuna eura).

Tvrtka Centroproizvod ima iznimno poznati brend C, koji je već 60 godina sinonim za kvalitetu i tradiciju, a njihov vodeći proizvod Začin C prisutan je u većini domaćinstava u Srbiji.

Ova akvizicija strateški je korak koji će ojačati poziciju i nazočnost Nestlé-a u regiji. Portfelj proizvoda tvrtke Centroproizvod komplementaran je s našim, a lokalna proizvodnja u Surčinu, s izvrsnim distribucijskim mogućnostima, za nas je veliki dobitak, rekao je Marco Travaglia, predsjednik Uprave Nestle Adriatica.

Nestlé je u Adriatic regiji prisutan od 2003. godine. Tvrtka trenutačno zapošljava oko 500 zaposlenika i upravlja tvornicom u Staroj Pazovi u Srbiji. (PS/JK)

 

 

Kontakt za novinare:

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox