Nijemci i Talijani svoje će pive vaditi iz hrvatskih gajbi

Pored krize o kojoj se svakodnevno priča, neke hrvatske tvrtke uspijevaju poslovati pozitivno, pa čak i izvoziti. Jedna od njih je tvrtka Kaplast iz Kuplenskog kod Vojnića koja je već dogovorila dva izvozna programa za Njemačku i Italiju, piše liderpress.hr.

 

Riječ je o proizvođaču plastičnih nosiljki za piće, koji je za ovu godinu dogovorio narudžbu 40 tisuća nosiljki za kelnsku pivovaru Kölner Verbund Brauereien GmbH i 300 tisuća nosiljki za Coca-colu u Napulju.

Kaplast proizvodi godinama i za Coca-colu HBC Hrvatska, ali i za srpsko pivarsko tržište. Najveći kupac nosiljki sada je "Starbev", vlasnik Zagrebačke i Apatinske pivovare, a radi se i za brend "Pils plus" Zaječarske pivovare, koju je Heineken ujedinio s novosadskom pivovarom u grupaciju USB (United Serbian Breweries). 

Kaplast je upravo započeo i treću sezonsku proizvodnju posuda za sladoledni program Grandissima za Agrokorove proizvođače Ledo i Frikom.
Pa iako nekome pojam savršenog biznisa i nije proizvodnja nosiljki za piće ili pakiranja za sladoled, riječ je o poslu koji je neophodan za tržište, a očito i o poslu kojemu dobro ide. Što drugo nego poželjeti sreću hrvatskom izvozu. (MJ)

 

Izvor: www.liderpress.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox