Njemački bankovni propisi možda blokiraju slobodan protok kapitala u EU

Foto: Shutterstock

Europska komisija pribojava se da njemački bankovni regulator BaFin možda koči slobodan protok kapitala na europskom zajedničkom tržištu, izvijestio je njemački poslovni dnevnik Handelsblatt. 

EK i Europska agencija za banke (EBA) analiziraju zahtjev BaFina bankama, uključujući i podružnice stranih zajmodavaca, da održavaju dovoljnu razinu likvidnosti za poslovanje u Njemačkoj, piše Handelsblatt.

List pritom citira riječi glasnogovornika europskog povjerenika za unutarnje tržište i usluge Michela Barniera. U Europskoj komisiji nisu odmah bili dostupni za komentar.

U Bruxellesu se pribojavaju da pojedinim njemačkim podružnicama inozemnih banaka nije dopušteno transferirati likvidnost u matične banke, piše duesseldorfski poslovni dnevnik.

Središnja talijanska banka Banco d'Italia navodno je postavila pitanje o BaFin-u zajedno s EBA-om, prenosi Handelsblatt, pozivajući se na izvore u nadzornim tijelima. List dodaje da je BaFinove propise navodno kritizirao talijanski UniCredit, koji u Njemačkoj ima veliku podružnicu HVB. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox