Obama i Romney u kampanji potrošili 807 milijuna dolara

Do sada je na oglašavanje u američkoj predsjedničkoj kampanji potrošeno 807 milijuna dolara, a ako se tako nastavi do izbora će iznos premašiti milijardu dolara.

Novac je potrošen na političke oglase za radio i televiziju, za lokalne i nacionalne mreže i kabelsko i zemaljsko emitiranje. Obamin izborni stožer potrošio je gotovo 300 milijuna dolara, a zajedno s odborom za političku akciju (super PAC) Prioriteti SAD-a i drugim skupinama koje ga podupiru, ukupno 352 milijuna dolara, izvijestila je TV mreža NBC, a prenosi HRT

Republikanski kandidat Mitt Romney potrošio je 164 milijuna, a zajedno sa skupinama za potporu, ukupno 455 milijuna dolara. Odbori za političku akciju koji podupiru Romneyja, Američka raskrižja i Raskrižja GPS u oglašavanje su uložila 124 milijuna dolara.

Američka raskrižja samo su prošloga tjedna kupila oglasnog prostora za 11 milijuna dolara. Ostali veliki potrošači u Romneyjevoj kampanji su odbori za političku akciju: Obnovimo našu budućnost sa 69 milijuna USD, Amerikanci za blagostanje sa 46 milijuna USD i Amerikanci za sigurnost zaposlenja s devet milijuna USD te stranački Republikanski nacionalni odbor (RNC) s 24 milijuna USD. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox