Očekivano: Velik interes za dionicama Facebooka

Potražnja za dionicama popularne društvene mreže Facebook već je nadmašila rekordnu početnu javnu ponudu, kazao je upućen izvor nekoliko dana početka prezentacija za ulagače.

Unatoč zabrinutosti zbog usporavanja rasta, visoke određene vrijednosti dionica i naznaka da kompanija ima problema s povećanjem prihoda od mobilnog oglašavanja, institucionalni investitori zasad pokazali interes za više dionica nego što Facebook ima na raspolaganju, rekao je izvor za Reuters.

Analitičari kažu da je kompanija, koja želi prikupiti oko 10,6 milijardi dolara prodajom više od 337 milijuna dionica po cijeni od 28 do 35 dolara, može podići cjenovni raspon ako potražnja bude bila dovoljno jaka.

Jedan veliki institucionalni ulagatelj naručio je u srijedu veliku količinu dionica a nastojao je i dodatno povećati narudžbu, kazao je drugi neimenovani izvor upoznat s IPO. Facebook je to odbio komentirati. Očekuje se da će trgovanje dionicama kompanije početi 18. svibnja.

Analitičari ističu da će Facebook dugoročno morati pronaći način kako da zaradi na porastu broja korisnika koji Facebooku pristupaju putem mobilnih uređaja, poput pametnih telefona.

Facebook inače većinu zarade ostvaruje oglašavanjem, a tek nedavno počeo je objavljivati i ograničene oglase na mobilnoj verziji svoje mreže. (Hina/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox