Od sada na internetu provjerite kad vam stiže mirovina ili neka druga socijalna naknada

Građani koji čekaju isplatu mirovina ili nekih socijalnih naknada od sada na internet stranicama Ministarstva financija mogu vidjeti kada se planira isplata proračunskih sredstava za mirovine, naknade za socijalnu skrb, za nezaposlene, za porodiljne naknade, doplatak za djecu, trajna prava branitelja i slično, kao i podatke kada su i u kojem iznosu isplaćena.

Ministarstvo, odnosno Uprava za izvršavanje državnog proračuna započeli su s objavom tabele u kojoj je dan plan isplata proračunskim korisnicima za - mirovine, socijalne naknade, naknade za nezaposlene, porodiljne naknade, doplatak za djecu, naknade braniteljima i slično, kao i ostvarenje plana s datumima i iznosima isplata, ističu u Ministarstvu financija.

Ministarstvo je tu tabelu po prvi put objavilo za ožujak, a najavljuju da će je i nadalje objavljivati za svaki mjesec (Državna riznica/izvršenje proračuna - http://www.mfin.hr/hr/izvrsenje-proracuna).

Iz podataka za ožujak vidljivo je da je Ministarstvo za navedene kategorije rashoda do sada ukupno isplatilo nešto više od 646 milijuna kuna, od čega je samo jučer isplaćeno oko 360 milijuna kuna i to za treću tranšu za redovne mirovine putem pošte, druga tranša naknada za nezaposlene te državna poticajna sredstava za stambenu štednju i za dobrovoljne mirovinske fondove. (Hina/jk)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox