Održana svečana proslava 10. obljetnice djelovanja Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

Svečana  proslava 10. obljetnice rada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore održana je u srijedu 30. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora deset godina uspješno se bavi razvojem gospodarskih odnosa dviju država. „Komora je najveće bilateralno gospodarsko udruženje u Hrvatskoj koje broji više od 330 članova iz njemačkih i hrvatskih poslovnih krugova“, istaknuo je u svom govoru predsjednik Komore dr. Dino Dogan.

Uzvanicima su se obratili i zamjenik generalnog direktora dr. Volker Treier te ministar gospodarstva Republike Hrvatske Ivan Vrdoljak. Ministar Vrdoljak tom prilkom istaknuo je: „Od samog osnivanja 2003. g. zauzima važno mjesto u povezivanju njemačkih i hrvatskih poduzeća, pomaganju pri ulasku na tržišta te upoznavanje tvrtki dviju zemalja s okvirima poslovanja. Sa zadovoljstvom želim istaknuti da je Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora s čak 330 članica najveća bilateralna gospodarska organizacija u Hrvatskoj. Za hrvatsko gospodarstvo Njemačka je posebno značajna, jer je to drugi najveći vanjskotrgovinski partner Hrvatske, od 2003. g. Njemačka je treći najveći  inozemni ulagač u hrvatsko gospodarstvoNjemačka je još jednom pokazala ispravnost svojih gospodarskih odluka, koje rast i razvoj gospodarstva temelje na novim i inovativnim tehnologijama te paralelnom razvoju industrije i usluga uz pomoć dobrog obrazovnog sustava i znanosti."


 U sklopu proslave, dodijeljena je i Inovacijska nagrada AHK koju je uručio NJ.E. Hans Peter Annen, Veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj. Nagrađena je tvrtka Entsorgungsverband Saar, a nagradu je preuzeo dr. Heribert Gisch, predsjednik Uprave EVS-a.

Proslavu 10. obljetnice rada AHK dolaskom je  podržala i izaslanica predsjednika RH, Tamara Obradović Mazal te brojni drugi iz gospodarskih i političkih krugova.

Tijekom rada, Komora je organizirala  događanja, predavanja i radionice s ciljem pokretanja projekata i suradnji te pruža podršku članovima u poslovanju, a u budućnosti također planiraju nastaviti te unaprijediti aktivnosti.

Komora je dio svjetske mreže njemačkih vanjskotrgovinskih komora sa 120 ureda u 80 zemalja diljem svijeta, a podržava ju Njemačko savezno ministarstvo za gospodarstvo i tehnologiju. U Njemačkoj usko surađuje s industrijskim i trgovinskim komorama te zainteresiranim gospodarskim udrugama i agencijom Germany Trade nad Invest. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox