OMV Gas GmbH postaje Gas Connect Austria

OMV predstavlja tvrtku GAS CONNECT AUSTRIA kao novo ime i novi korporativni dizajn svoje podružnice, tvrtke OMV Gas GmbH. Predstavljanjem novog brenda GAS CONNECT AUSTRIA, OMV je napravio daljnje korake prema implementaciji odredbi Zakona o prirodnom plinu kako bi na razini organizacije razdvojio područja proizvodnje i trgovine od mrežnih operacija

Tvrtka GAS CONNECT AUSTRIA je i dalje nezavisni operator plinom i u potpunom je vlasništvu OMV-a.Tvrtka GAS CONNECT AUSTRIA odgovorna je za širenje i operacije na visoko učinkovitom plinovodu prirodnog plina u Austriji koji je dugačak oko dvije tisuće kilometara. Najvažnije transportne rute su Trans Austria Gasleitung i West Austria Gasleitung. Kroz tu mrežu plinovoda, kapaciteta od oko 89 milijardi kubičnih metara, plin može biti transportiran unutar Austrije i u Europu.OMV Gas GmbH postaje GAS CONNECT AUSTRIA. 

Važno čvorište za prijenos je Baumgarten ander March blizu slovačke granice, kojim prolazi oko trećina svog ruskog plina za Zapadnu Europu. OMV Erdgas GmbH je osnovan 2001., a kasnije je preimenovan u OMV Gas GmbH. U to vrijeme fokus je već bio na zahtjevima za liberaliziranim tržištem plina. Svim sudionicima na tržištu tada i još uvijek je ponuđen besplatan pristup mreži te transparentna prodaja kapaciteta i usluga pod jedinstvenim uvjetima.

Novim ulaskom na tržište, autonomna uloga tvrtke sada će također biti jasna i vanjskom svijetu, rekao je dr. Harald Stindl, generalni direktor tvrtke GAS CONNECT AUSTRIA. Kao važan logistički partner u europskoj mreži prirodnog plina, svakodnevno doprinosimo sigurnosti opskrbe u Austriji i Europi, dodao je Stindl. Novi brend predstavljen je na nivou EU tijekom skupštine predstavnika Europske plinske infrastrukture i Europske mreže operatera prijenosnog sustava za plin održane u Beču. (PS/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox