Pad maloprodaje u Hrvatskoj metropoli

Promet od trgovine na malo u Zagreb u rujnu je u odnosu na kolovoz bio nominalno veći za 6 posto, dok je u odnosu na rujan 2010. manji za 3,7 posto, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Prema trgovačkim strukama s većim udjelom u ukupnoj zagrebačkoj maloprodaji, promet u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno živežnim namirnicama u rujnu je u odnosu na kolovoz porastao za 8,3 posto, dok je maloprodaja motornih goriva i maziva smanjena za 10,9 posto.

Promet na malo u prodaji tekstila, odjevnih predmeta, obuće i kožnih proizvoda na mjesečnoj je razini porastao za 27,3 posto. Istovremeno je maloprodaja motornih vozila porasla za 30,5 posto.

Na godišnjoj razini, u odnosu na rujan prošle godine, u ovogodišnjem devetom mjesecu maloprodaja u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno živežnim namirnicama u Zagrebu porasla je za 7,6 posto, a motornih goriva i maziva za 8,2 posto. Istodobno je prodaja odjeće, obuće i kože na godišnjoj razini pala za 22,6 posto, a željezne robe, boje i stakla za 13,5 posto. (Hina/HT) 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox