Petrokemija sa dobiti od 114,5 milijuna kuna

Petrokemija je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila dobit u poslovanju od 114,5 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine ostvaren gubitak od 126,7 milijuna kuna, objavili su danas iz kutinske tvornice.

 

Radili smo bolje nego što smo planirali, radili smo bolje nego u istom razdoblju prošle godine, i rezultat je ova iskazana dobit - ističe predsjednik Uprave tvrtke Josip Jagušt. Dodao je kako je plan ukupne prodaje mineralnih gnojiva ostvaren sa 101,9 posto, dok je proizvodnja bila 12,4 posto iznad plana.

Po podacima iz izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi, u prvih devet mjeseci ove godine Petrokemija d.d. je ostvarila ukupne prihode 2,25 milijardi kuna, ukupne rashode od 2,14 milijardi kuna te je iskazala dobit u poslovanju od 114,5 milijuna kuna ili 5,1 posto od ukupnih prihoda.

Veće ostvarenje poslovnih prihoda i rashoda u odnosu na isto razdoblje prethodne godine odraz je rasta ulazno-izlaznih cijena te povećanih količina proizvodnje i prodaje u većem dijelu proizvodnog programa. U prva tri tromjesečja ove godine Petrokemija je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje povećala proizvodnju 10,2 posto i prodaju gnojiva 9,4 posto. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox