Počeo međunarodni investicijski forum "Invest in Croatia"

Međunarodni investicijski forum "Invest in Croatia", na kojem sudjeluju članovi Vlade i gospodarskih institucija te i domaći i strani poslovni ljudi, investitori i stručnjaci, počeo je poslije podne u Zagrebu.

 

Dvodnevni forum organizira Vlada uz potporu Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Investicijski forum održava se u svjetlu zaključenja pristupnih pregovora s Europskom unijom te činjenice kako će u manje od dvije godine Republika Hrvatska postati njezinom punopravnom članicom, što otvara nove prilike posebice u privlačenju izravnih inozemnih investicija.

Prvenstveni cilj foruma je razmjena iskustva i informacija s velikim investitorima o njihovim potrebama te atraktivnostima koje bi ih privukle na hrvatsko tržište, kao i upoznavanje s daljnjim planovima za poboljšanje ulagačke klime u Hrvatskoj.

 

Zvučna imena foruma

Na skupu pored ostalih sudjeluju David Fass iz međunarodne investicijske banke Macquarie, jedne od najvećih australskih investicijskih banaka, šeik Mohamed Althani, član kraljevske obitelji i poslovni čovjek iz Katara, Frank Stronach, osnivač najveće kompanije za proizvodnju dijelova u automobilskoj industriji Magna International, Ferit Sahenk, predsjednik i glavni izvršni direktor Dogus Grupe iz Turske, Davor Lukšić iz Lukšić grupe te Andrew Scott, ugledni makroekonomist i profesor u jednoj od najboljih svjetskih poslovnih škola London Business Schoolu.

Međunarodni investicijski forum - Invest in Croatia organizira se uz podršku investicijske banke Macquarie, te uz medijsko pokroviteljstvo Financial Timesa i Bloomberga. (Hina/dk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox