Podjela dobiti sa zaposlenicima, tako rijetka praksa

Tvrtke General Motors i Ford  nakon dobrih poslovnih rezultata nisu zaboravile kako je došlo prosperiteta, piše net.hr. Na temelju takvog dugoročnog pamćenja donesena je odluka podjele dobiti sa sudionicima uspjeha te su im dodjeljeni bonusi od 25 000 kuna.

 

U 2010. godini svjedočili smo velikom napretku naše kompanije, te smo objavili ulaganja od 2,5 milijuna dolara u 13 pogona i stvorili više od 4.500 radnih mjesta. Naši proizvodi dobili su nagrade za kvalitetu i poboljšali prodaju. Zbog svega sa zadovoljstvom objavljujemo da naši poslovni rezultati omogućuju da svakom zaposleniku isplatimo 4.000 dolara bonusa - prenosi net.hr iz pisma kojim se uprava General Motorsa obratila zaposlenicima.

I u Fordu radnici nisu samo brojke koje se prikazuju u rashodima i prihodima, pa će im biti isplaćeno čak 5.000 dolara (oko 25 tisuća kuna), piše net.hr. Američki mediji okarakterizirali su te poteze kao pouku iz krize da su za uspjeh i opstanak na tržištu, ljudi jednako važni čimbenici kao i financijski kapital.(mš)

 

 

Izvor: www.net.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox