Podravska banka jača svoj kapital izdavanjem hibridnih obveznica

Podravska banka izvijestila je danas putem Zagrebačke burze o namjeri izdavanja hibridnih obveznica s ciljem ojačavanja svog kapitala. Obveznice će biti izdane u nematerijaliziranom obliku, glasit će na ime, u denominaciji 1 euro, s fiksnom kamatnom stopom od 7 posto godišnje, i jednokratnim dospijećem glavnice 2018. godine, navodi se u priopćenju.

 

Sredstva prikupljena izdanjem hibridnih obveznica koristit ce se za kapitalno jačanje banke, kao dopunski kapital I, dodaje se u priopćenju.

Hibridne obveznice planiraju se izdati 22. kolovoza 2011. godine u aranžmanu same banke. Iz Podravske banke naknadno će izvijestiti koliko će biti upisano obveznica, odnosno kolika će biti vrijednost ukupne emisije.

Hibridne obveznice ponudit će se domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama koji će za upisane obveznice uplatiti najmanje 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a na dan izdanja po ulagatelju, za svaku pojedinačnu ponudu, pa se izdavatelj u tom smislu namjerava koristiti iznimkom od obveze objavljivanja prospekta kod javne ponude sukladno članku 351. stavak 1. točka 3. Zakona o tržištu kapitala. Nakon upisa i uplata hibridnih obveznica, izdavatelj će, sukladno članku 432. stavak 1. Zakona o tržištu kapitala obavijestiti javnost o izdanju hibridnih obveznica - stoji u priopćenju. (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox