Pohod američkih investitora na Hrvatsku

Predsjednik Ivo Josipović je u razgovoru za Novu TV najavio dolazak stotinjak poslovnih ljudi iz SAD-a u Dubrovnik, gdje bi se trebala održati i konferencija koja bi trebala potaknuti ulaganja u našu zemlju, piše dnevnik.hr.

 

Osim stotinjak potencijalnih investitora, a očekuje se i dolazak bivšeg američkog predsjednika, Billa Clintona. Predsjednik je Josipović komentirao kako je američki kapital prisutan, ali ne dovoljno. Američka gospodarska komora tvrdi da zna i zašto. Naime, riječ je o birokraciji i standardnim stvarima, kazao je Don Markušić, predsjednik Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, a prenosi dnevnik.hr.

Hrvatska iz SAD-a uvozi najviše motore, pogonske lijekove, medicinske instrumente i antibiotike, a u istu izvozi lijekove, revolvere i pištolje, bešavne cijevi i draguljarske predmete, piše dnevnik.hr.

Nije sve u robnoj razmjeni te se navodi kako je najpotrebniji kapital onaj koji dolazi kroz investicije. Josipović je komentirao kako očekuje da se za početak preispitaju svi faktori koji negativno utječu na investitore. (SJ)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox