Pokrenut InterCapital Global Technology dionički fond za ulaganje u globalne tehnološke kompanije

Intercapital Asset Management, vodeće nezavisno društvo za upravljanje imovinom predstavilo je InterCapital Global Technology dionički fond – prvi fond ove vrste na hrvatskom tržištu čiji je cilj omogućiti domaćim ulagačima da sudjeluju u rastu globalnih tehnoloških kompanija.

Četvrta industrijska revolucija ubrzala je, pod utjecajem COVID-19 pandemije, svoj razvoj prošle godine kad je dodatno istaknuta važnost sudjelovanja digitalnih tehnologija u svakodnevici ljudi širem svijeta, pa tako i hrvatskih građana. Potaknuti tom činjenicom te globalnim dinamičnim financijskim i tehnološkim kretanjima, InterCapital Asset Management je osnovao fond koji će svojim ulagačima donijeti najbolje iz globalnog svijeta tehnologije. 

Predstavljanje InterCapital Global Technology fonda otvorio je pionir hrvatske tehnološke scene, Damir Sabol, koji je predstavio razvojnih put svojih svjetski poznatih tvrtki Microblinka i Photomatha te je podijelio i svoju viziju za budućnost osvrnuvši se na važnost kontinuiranih ulaganja u tehnološke tvrtke i startupove koji stvaraju novu vrijednost za čovječanstvo.  

Primarno ćemo se fokusirati na tržište SAD-a, a potom na azijsko i europsko tržište obzirom da se na američkom tržištu najbrže materijaliziraju novi pristupi tehnologijama. No, nećemo ulagati samo u IT sektor već i u svaki sektor i kompaniju koja profitira od tehnologije - izjavio je Krešo Vugrinčić, CFA, fond menadžer.

Ivan Kurtović, predsjednik Uprave InterCapital Asset Managementa, dodao je - Također smo prošle godine bili pioniri jer smo postali društvo za upravljanje imovinom u regiji koje je potpisalo deklaraciju o društveno odgovornom investiranju. Stoga ćemo se i unutar Global Technology Fonda nastaviti voditi faktorima o održivosti ulaganja.

Podsjećamo da je InterCapital Global Technology dionički fond namijenjen ulagateljima s dugoročnim horizontom te onima koji su spremni na kombinaciju rizika i prinosa koje donose ulaganja na dioničkim tržištima.

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox