Potpisan sporazum o suradnji Hamag Investa i UniCredit Leasinga

Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST), Darko Liović, članovi Uprave Agencije - Martina Jus i Goran Becker te predsjednik Uprave UniCredit Leasinga Croatia Eugen Paić-Karega potpisali su Sporazum o suradnji.

HAMAG-INVEST temeljem ovog Sporazuma odobrava jamstvo za osiguranje povrata dijela glavnice po ugovoru o leasingu kojeg poduzetnik sklapa s UniCredit Leasingom. Ovaj je jamstveni program namijenjen nabavi isključivo novih strojeva, opreme i gospodarskih vozila putem leasinga.

HAMAG-INVEST može izdati jamstvo do 50% iznosa financiranja, odnosno do 1,5 milijun kuna, dok je najniži postotak jamstva 10% iznosa financiranja. HAMAG-INVEST izdaje jamstvo u korist leasing kuće, a na zahtjev poduzetnika koji će sklopiti ugovor o leasingu. Riječ je o financijskom leasingu s financiranjem PDV-a, na razdoblje od 24 do 60 mjeseci.

Program uključuje povoljniju kamatnu stopu i niži trošak obrade zahtjeva za financiranje uz učešće od 20 posto te obavezno kasko osiguranje odnosno policu osiguranja imovine za strojeve, opremu ili gospodarska vozila koje se nabavlja. (Hina/jk) 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox