Pravedno nagrađeni: Radnici Audija dobit će bonuse od čak 10.000 eura

Njemački proizvođači automobila u protekloj poslovnoj godini zabilježili su rekordnu dobit, a ona će se isplatiti i njihovim radnicima – naime, u njemačkim medijima najavljena je isplata rekordne visine premija zaposlenicima, piše Deutsche Welle.

Prema pisanju nedjeljnjeg Frankfurter Allgemeine Sonntagszeiunga, Volkswagen, Porche i drugi proizvođači svojim će radnicima isplatiti ''jedinstveno visoke'' premije u iznosu do čak 10.000 eura. Tako će uspjehom auto-industrije, osim menadžera profitirati i ''obični'' radnici, što je tamošnje sindikalne čelnike izuzetno obradovalo.

Šef Radničkog vijeća u Porscheu, Uwe Hück, za frankfurtski list je dodao: Premije će neke oboriti s nogu, takvo što se još nije dogodilo! Naši su radnici zaslužili genijalno-intergalaktičke premije. Rekordnu zaradu nije nam donio sveti Petar.

Za 2011. zaposlenici Daimlera dobit će, kako je potvrđeno prije dva tjedna, po 4.100 eura, to je najviša ikada zabilježena premija u toj tvrtki.

Sudeći po pisanju spomenuog lista  uvjerljivo najbolje premije mogu očekivati radnici Audija. Uprava firme i Radničko vijeće Audija već su prije nekoliko godina reformirali sustav isplate premija. Formula je jednostavna. Od operativnog rezultata poslovanja, a u 2011. on je iznosio preko 1,2 milijarde eura, zaposlenici dobivaju desetinu iznosa. Premije će se najvjerojatnije kretati oko svote od 10.000 eura po zaposleniku. (jh)

 

 

Izvor: www.dw.de

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox