Premijerka se pohvalila: Pokazali smo da znamo upravljati i štedjeti

Hrvatska Vlada odlučila je o preraspodjelama sredstava u državnom proračunu u ukupnom iznosu od 1,575 milijardi kuna, od čega se 1,3 milijarde kuna odnose na smanjenja ili povećanja unutar proračunskih stavki, a 254,4 milijuna kuna na uštede.

Dodatne su uštede, kako je istaknuto, ostvarene na intelektualnim i osobnim uslugama u iznosu nešto više od 62 milijuna kuna, računalnim uslugama 29 milijuna kuna, uslugama promidžbe i informiranja 13,8 milijuna kuna, nabavi nefinancijske imovine 195,5 milijuna kuna, itd. 

Štednja

Premijerka Jadranka Kosor je konstatirala kako u ovoj godini nema rebalansa proračuna. To je jasan pokazatelj da znamo upravljati procesima, štedjeti i odgovorno se ponašati i da poštujemo Zakon o fiskalnoj odgovornosti, istaknula je i podsjetila da oporba nije glasovala za taj zakon.

Dakle, upravo oni koji nisu glasovali za takvu vrstu odgovornosti koja nam je potrebna u državi, danas najavljuju da bi, ako pobijede na izborima, doveli MMF. A mi dokazujemo i danas, i ovim činom, da znamo upravljati i štedjeti, kazala je.

Jamstvo Kraljevici

Vlada je na sjednici dala državno jamstvo Brodogradilištu Kraljevica za zaduženje u iznosu od 15 milijuna eura kod HBOR-a ili druge banke u zemlji ili inozemstvu. Time se omogućuje završetak izgradnje dva broda, kazao je ministar gospodarstva Đuro Popijač i objasnio da je jamstvo moguće dati jer je sadržano u programu restrukturiranja Kraljevice koje su prihvatili Europska komisija i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Vlada.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox