PRO KOLEKT – naplata potraživanja i procjena boniteta

U modernom poslovnom svijetu, u jeku krize, nenaplaćena potraživanja postala su jedan od najvećih problema s kojima se poduzeća susreću. PRO KOLEKT jedna je od vodećih hrvatskih agencija koja ima uspješan odgovor na izazove modernog poslovanja. Našu stručnost, kompetenciju i kvalitetu prepoznale su vodeće tvrtke s područja osiguranja, bankarstva, naftne industrije i trgovine, kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva.

 

Tko smo?

PRO KOLEKT d.o.o. uspješno je i međunarodno priznato poduzeće na području izvansudske naplate potraživanja i procjene boniteta poslovnih subjekata, s uspostavljenom mrežom sestrinskih poduzeća na području jugoistočne Europe te je društvo uključeno u sustav istovrsnih agencija diljem svijeta.

Uz aktivno širenje i djelovanje na tržištu, svoju smo osnovnu djelatnost naplate potraživanja i prikupljanje poslovnih informacija proširili na pružanje pomoći u sudskom postupku, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu, te pružanje pomoći prilikom osnivanja poduzeća na području jugoistočne Europe.


Darko Mutavdžić, bacc. oec.,

voditelj prodaje u Pro Kolekt d.o.o.

 

Teritorijalna pokrivenost

Društvo PRO KOLEKT d.o.o. uključeno je u mrežu agencija za naplatu potraživanja diljem svijeta, što nam omogućava da svoje usluge teritorijalno proširujemo u skladu s potrebama svojih naručitelja. Iskustvo, naime, kaže kako je prilikom naplate potraživanja lokalna pokrivenost zapravo najvažnija za njezinu uspješnost. Aktivnu naplatu dugova diljem svijeta već smo vodili u 70 država, dok nam povezanost u sklopu istovrsnih agencija omogućava naplatu u 120 država svijeta.

Društvo PRO KOLEKT d.o.o. neposredno je prisutno u sljedećim državama:
• Slovenija
• Hrvatska
• Bosna i Hercegovina
• Srbija
• Makedonija
• Bugarska
• Rumunjska

Proizvodi
• naplata potraživanja
• procjena boniteta pravnih osoba
• monitoring

Naplata potraživanja

S platnom nedisciplinom suočava se svako poduzeće. Zbog kašnjenja u plaćanju ili neplaćanja dužnika mnoge se tvrtke suočavaju s poteškoćama u likvidnosti, što prouzrokuje slabije poslovne rezultate i nemogućnost pravovremenog namirenja obveza prema vjerovnicima. Taj začarani krug obuhvaća praktički sve sudionike na tržištu.

U Europi se zato više od 80% naplate obavlja izvansudski, preko specijaliziranih agencija, odnosno tvrtki, među kojima je također i PRO KOLEKT d.o.o. Naša djelatnost temelji se na provjeri dužnikova financijskog stanja i mogućnosti.

Naši postupci izvansudske naplate dugovanja obuhvaćaju:
• Provjeru dužnika
• Pisano opominjanje
• Telefonske kontakte s dužnicima
• Osobne posjete

Praksom smo spoznali da pri naplati potraživanja vrijedi pravilo: što je dug noviji, veća je vjerojatnost da će biti i uspješno naplaćen. Zato je iznimno važno da intenzivnu naplatu svojih potraživanja ne čekamo godinu ili dvije, već da je započnemo po pojavi zakašnjenja u plaćanju.

Procjena boniteta pravnih osoba

Pribavljanje informacija o neplatišama barem je toliko važno kao i naša osnovna djelatnost – naplata određenog iznosa. Ako naše poslovne partnere pravovremeno obavijestimo o postojanju gospodarskog subjekta koji izbjegava plaćanje svojih obveza, vjerojatno ćemo spriječiti nastanak veće štete. Dužnik, koji želi normalno poslovati, ne može si priuštiti ignorantski odnos spram našeg poduzeća jer si na taj način priskrbljuje loš glas u bankarskim i osiguravateljskim krugovima u zemlji i inozemstvu.

Neplaćanje, odnosno kašnjenje u plaćanju dospjelih obveza u suvremenom je poslovnom svijetu veoma raširena pojava, koja može mnoge dobre tvrtke dovesti u ozbiljne poteškoće. Da bi se izbjegao, odnosno smanjio rizik ulaska u teškoće zbog kašnjenja u plaćanju dužnika, najbolja je preventiva redovito provjeravanje boniteta poslovnih partnera i odbijanje poslovanja s onima koji imaju teškoće u plaćanju.

Monitoring

U današnjem poslovnom svijetu svjedoci smo promjena poslovnih subjekata koje se odvijaju gotovo na svakodnevnoj bazi. Upravo pravovremeno raspolaganje informacijama o navedenim promjenama ključ su uspješnog poslovanja i donošenja kvalitetnih poslovnih odluka.

Usluga monitoringa podrazumijeva praćenje aktivnosti Vaših poslovnih partnera tijekom cijele godine te Vas obavještava o promjenama statusa i kreditne sposobnosti partnera. Monitoring obuhvaća svakodnevnu dostavu informacija tijekom jedne godine.

Prikupljene informacije dostavljaju se elektronički, a obuhvaćaju podatke o promjenama naziva poduzeća, poslovne adrese, vlasničke i upravljačke strukture, bankovnih računa te drugih promjena koje bi mogle utjecati na poslovanje promatranih subjekata. Uz navedeno, dostavljaju se i informacije o stečaju poslovnih subjekata te informacije o evidenciji postojećih baza naplate potraživanja.

 

PRAVI POSAO ZAVRŠAVA PLAĆANJEM!

Obratite nam se s povjerenjem,
Vaš PRO KOLEKT

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox