Prodajna djelatnost Porsche Holdinga Salzburg prodat će se Volkswagenu

Obiteljski dioničari Porsche Holding GmbH-a Salzburg donijeli su odluku o realizaciji opcije za prodaju operativnog poslovanja Porsche Holdinga Salzburg (PSG) Volkswagenu. Odgovarajuća prodajna opcija realizirana je danas. Prijenos poslovnih udjela uslijedit će po fiksnoj cijeni od 3,3 milijarde eura vjerojatno u prvom polugodištu 2011. godine, a najkasnije do 30.rujna 2011.   

Ovom odlukom obitelji Porsche i Piëch jasno potvrđuju namjeru realizacije integriranog automobilskog koncerna. Prodaja poslovne organizacije predviđena je već u načelnom dogovoru zaključenom prošle godine.

  • * Sljedeći planirani korak na putu ka integriranom automobilskom koncernu Volkswagena i Porschea
  • * Predsjednik upravnog odbora Volkswagena Winterkorn: «Porsche Holding Salzburg postavlja mjerila u prodaji automobila.»

Za Volkswagen dogovorena prodaja predstavlja značajan doprinos jačanju vlastitih prodajnih aktivnosti. Porsche Holding Salzburg predstavlja iznimno profitabilnu i efikasnu prodajnu organizaciju. U značajnim segmentima poslovanja kao što su odnos prema kupcima u trgovini automobilima PHS postavlja mjerila za cijelu branšu - istaknuo je prof. dr. Martin Winterkorn, predsjednik Upravnog odbora Volkswagen AG-a.

PHS će ostati sačuvan kao poduzetnička cjelina sa svojim uspješnim modelom poslovanja kao i sa svim dijelovima poduzeća i svim markama. Istovremeno znatno jačamo svoju prodajnu organizaciju na značajnim tržištima i u značajnim regijama. Integriranjem procesa na relevantnim područjima kao što su financijske usluge i IT dodatno pospješujemo sinergiju i djelovanje organizacije. Time ćemo u značajnoj mjeri doprinijeti postizanju ciljeva strategije Volkswagen Koncerna do 2018. - zaključio je Winterkorn.

Porsche Holding Salzburg najuspješnije je privatno poduzeće za trgovinu automobilima u Europi s jakom zastupljenošću prije svega u Austriji, zapadnoj i jugoistočnoj Europi, kao i u Kini. U poslovnoj godini 2009./10. (31.ožujka) prodajom 421.000 novih vozila poduzeće je ostvarilo promet od 12,2 milijarde Eura, uz natprosječnu profitabilnost u usporedbi s ostatkom tržišta. Porsche Holding Salzburg zapošljava oko 20.300 djelatnika.(PS/MŠ) 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox