Pukla ljubav: Crna Gora - Aktor HCH

Vijeće za izgradnju autocesta u Crnoj Gori odlučilo je prekinuti pregovore s grčko–izraelskim konzorcijem Aktor HCH, koji nije dostavio tražena jamstva, i s kineskim tvrtkama početi razgovore o izgradnji autoceste od Bara do granice sa Srbijom, rekao je novinarima ministar prometa Andrija Lompar.

 

Pregovori s Kinezima počet će odmah, a nakon određenog vremena očekujemo rezultate - rekao je Lompar novinarima. Napomenuo je da će o svemu obavijestiti Kineze i od njih zatražiti da što prije posjete Crnu Goru. Nakon hrvatskog konzorcija, koji je vodio Konstruktor, ni Aktor HCH nije uspio osigurati bankovna jamstva i tako ispuniti uvjete natječaja.

Ako se nakon određenog vremena bude vidjelo da ni varijanta s Kinezima nije nešto što skraćuje proceduru i vodi k realizaciji, vratit ćemo se na pregovore s Europskom investicijskom bankom (EIB) i pokušati realizirati projekt, rekao je Lompar.

Istaknuo je kako žali što optimizam koji je crnogorska vlada imala za Konstruktor i Aktor HCH nije bio realan, ali, dodao je, ipak je malo uplašen kineskom opcijom. Također je rekao kako se osobno ne osjeća odgovornim za dosadašnje neuspjehe jer ni u dokumentaciji ni u proceduri nije učinjena nijedna pogreška. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox