Raiffeisen: Stambeni krediti s fiksnom kamatnom stopom

Raiffeisen stambena štedionica krenula je s medijskom kampanjom koja za cilj ima informirati javnost o najpovoljnijim stambenim kreditima na tržištu. Istraživanja su, naime, pokazala kako je mali broj korisnika u Hrvatskoj upoznat s činjenicom da se krediti mogu podići i u stambenim štedionicama, dok su u srednjoj i zapadnoj Europi stambene štedionice sinonim za stambene kredite. Riječ je o najpovoljnijim stambenim kreditima na tržištu s fiksnom kamatom stopom od 5.5% te istim mjesečnim anuitetom tijekom cijelog roka otplate kredita.

 

Naziv kampanje s kojom upravo krećemo je 'Kad rata ne leti…', jer smatramo da je u vrijeme recesije i svakodnevnih vijesti o porastu mjesečnih anuiteta, bitno javnost informirati o najsigurnijim i najstabilnijim kreditima. Riječ je o kreditima koji se mogu odobriti i u kunama i koji ne ovise o promjeni tečajeva stranih valuta te koji imaju povoljnu kamatnu stopu i kratak rok otplate – izjavio je Hans Christian Vallant, predsjednik Uprave Raiffeisen stambene štedionice.

 

Kako bi ostvarili pravo na podizanje kredita u stambenoj štedionici, štediše moraju kroz stambenu štednju uštedjeti 30% od ugovorenog iznosa. Međutim, kako bi izašli u susret korisnicima koji kredit trebaju odmah, Raiffeisen stambena štedionica nudi rješenje kroz međufinancijranje.  To znači da se klijentu kredit odobrava odmah, ali paralelno s njegovim podizanjem i otplatom on i uplaćuje štednju, tj. vlastitim sredstvima sudjeluje u sustavu kreditiranja i ostvaruje najpovoljnije uvjete. Nakon isteka roka stambene štednje klijent prelazi u redovni kredit i njegovu otplatu, a mjesečna uplata mu sve vrijeme otplate kredita ostaje ista. Krediti se odobravaju uz vrlo pogodne uvjete i u kratkom roku, a mogu se koristiti za kupnju nove nekretnine kao, ali i za uređenje stana ili otplatu postojećeg kredita u drugoj banci. (PS/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox