Rast prihoda za Cisco

Američki proizvođač mrežne opreme Cisco zabilježio je u prvom fiskalnom tromjesečju 19-postotni rast prihoda i 8-postotni rast dobiti zahvaljujući postojanoj potrošnji na internetsku infrastrukturu.

Div iz Silicijske doline koji ukazuje na predstojeće trendove u gospodarstvu ostvario je tako neto prihode od prodaje u visini 10,75 milijardi dolara, u usporedbi s devet milijardi dolara u istom razdoblju lani.

Dobit mu je porasla na 1,9 milijardi dolara, s 1,8 milijardi dolara u prvom fiskalnom tromjesečju 2009.

Cisco je ostvario snažne financijske rezultate u izazovnom gospodarskom okruženju, rekao je izvršni direktor John Chambers. Naš položaj na tržištu, uključujući nastavljeni razvoj proizvoda, povećani tržišni udio i operativnu izvrsnost, pozicionira nas za rast i dobru fleksibilnost u budućnosti, dodao je.

Ulagače je zatekla njegova nepovoljna prognoza o prihodima, budući da su se nadali signalu o oporavku potrošnje na tehnologiju. Tako je Chambers upozorio na "kratkoročne izazove" u Europi i na području javne potrošnje, kao i na slabost u sektoru dobavljača usluga, koji su inače najvažniji Ciscovi klijenti.

Prvo moramo izraziti razočaranje u toj prognozi, kazao je. Ne prognoziramo onako brz rast u sljedećih nekoliko tromjesečja kakav bismo željeli, naglasio je.

Tvrtka je tako prognozirala rast prihoda u fiskalnoj 2011. godini u rasponu od devet do 12 posto, osjetno ispod očekivanja analitičara koji su u prosjeku prognozirali stopu njihova rasta od 13,1 posto. Prognoza rasta prihoda u tekućem drugom fiskalnom tromjesečju, za tri do pet posto, također znatno zaostaje za očekivanjima analitičara, koji su prognozirali njihov rast za 13 posto.

Razočaranje je pritisnulo njegovu dionicu koja se u elektroničkoj trgovini nakon zatvaranja tržišta u SAD-u strmoglavila više od 14 posto. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox