REXPO pokrenuo milijunske projekte i zanimanje stranih investitora za Regiju

Foto: Goran Buić (Općina Medulin), Krešimir Jurčec (Keter organica), Sandra Marušić (REXPO), Ivan Ninković (Luxor Grupa) i Stefano Intiglietta (EIRE)

Međunarodni poslovni sajam investicijskih projekata, komercijalnih nekretnina i prateće industrije za Jadransku regiju REXPO Adriatic 2013 održat će se 17. i 18. travnja 2013. godine u Hypo centru u Zagrebu.

 

Predstavit će se tvrtke i projekti iz Hrvatske i zemalja u regiji: Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Albanije. Osim izlagačkih aktivnosti, REXPO Adriatic 2013 izložit će aktualne teme u sklopu REXPO Foruma i mogućnost predstavljanja tvrtki i projekata kroz prezentacije, poslovne sastanke i neformalno druženje u sklopu REXPO Gala party, coctail druženja i domjenaka.

"Ovogodišnji je sajam REXPO, u odnosu na izuzetno uspješno prošlogodišnje premijerno izdanje, dodatno obogaćen sadržajem, brojem izlagača, prezentacija, panela u sklopu REXPO Foruma, natjecanja i neformalnih druženja, a ima i specifične ciljeve i poslovna nastojanja. Zagreb će, tako, i ove godine kroz dva dana trajanja REXPO sajma okupiti najbolje investicijske projekte u regiji, strane i domaće investitore te ključne sudionike investicijskog sektora", rekla je Sanda Marušić, direktorica REXPO Adriatic 2013.

Podršku sajmu su na današnjoj konferenciji za medije iskazali predstavnici domaćih i stranih tvrtki i izlagača, partneri ovogodišnjeg sajma te sudionici REXPO Foruma. REXPO Forum ugostit će brojne ugledne međunarodne stručnjake te predstavnike vlada u regiji, što jamči relevantnu i stručnu raspravu i veliku medijsku pozornost. Glavne teme koje će biti predstavljene na ovogodišnjem REXPO Forumu vezane su uz svjetske i regionalne investicijski trendove, obnovljive izvore energije, investicije u turizam i ugostiteljstvo, EU fondove, infrastrukturna ulaganja, upravljanje projektima, održavanje objekata te izvore i modele financiranja investicijskih projekata.

Naglasak na turizmu i hotelijerstvu

Uvažavajući izuzetnu važnost turizma i hotelijerstva u Jadranskoj regiji, REXPO Adriatic 2013 stavit će poseban naglasak na ovaj sektor, pa će tako REXPO Hospitality Lounge okupiti investitore u turizam i hotelijerstvo, developere hotelskih projekata, financijske institucije te razne eksperte iz te branše. Na REXPO Forumu će se održavati razni paneli na temu razvoja hotela i marina u Jadranskoj regiji, isticat će se uspješne realizacije projekata, ali i prepreke u developmentu te "distressed properties".

Već su sada svoje sudjelovanje potvrdili PKF hotelexperts Vienna, međunarodni lideri u hotelskom savjetovanju, predvođeni "konzalting guruom" Michaelom Widmannom. Međunarodnu podršku sajmu REXPO, među ostalim, ostvaruje i kroz partnerstvo s talijanskim sajmom EIRE. "Kroz naš sajam EIRE, koji okuplja više od 400 investitora i preko 10.000 posjetitelja u kontaktu smo s brojnim ulagačima iz Italije i svijeta. Mnogi od njih zainteresirani su za ulaganje u Jadransku regiju, a mi ćemo im, poučeni lanjskim vrlo pozitivnim iskustvom, preporučiti REXPO kao najbolje mjesto za pronalazak investicijskih potencijala i poslovnih partnera u regiji", rekao je Stefano Intiglietta, potpredsjednik tvrtke Ge.Fi, organizatora vodećeg sajma nekretnina i investicija u Italiji – EIRE, koji ove godine na REXPO sajmu organizira i poslovni cocktail talijanskih gospodarstvenika zainteresiranih za poslovanje i investiranje u Jadranskoj regiji.

Kako bi REXPO Adriatic 2013 ostao poslovna platforma aktivna tijekom cijele godine, uz postojeći REXPO matchmaking online alat za poslovne kontakte, doprinijet će i ovogodišnji natječaj za najbolji projekt u Jadranskoj regiji - REXPO Adriatic TOP 10 (Hot or not?). Uz pomoć vodećih investicijskih stručnjaka odabrat će se 10 najboljih aktualnih projekata koji će konkurirati za finalnu nagradu, dok će svaki od Top 10 projekata dobiti priliku da uživo pred vodećim stručnjacima, investitorima, medijima i publikom koncizno prezentira svoje ključne atribute. Rok za prijavu projekata je 25. ožujka 2013. godine. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox