Rousseff: Za Kanadu je najbolje da ulaže u Brazil

Brazilska predsjednica Dilma Rousseff je u povodu službenog posjeta Brazilu kanadskog premijera Stephena Harpera, pozvala Kanadu da i dalje investira u poslove u njezinoj zemlji.

 

Nadam se da će izravne kanadske investicije u Brazil, koje su do sada dosezale oko 9,7 milijarda dolara uskoro dosegnuti ekvivalent brazilskog ulaganja - u Kanadi, rekla je Roussef tijekom razgovora s Harperom. Kanada je glavno odredište za brazilska ulaganja u inozemstvu i prelazi svotu od 21 milijarde dolara. Brazil je važan ekonomski faktor na svjetskoj sceni i jedno od prioritetnih tržišta za Kanadu - rekao je Harper. Trgovinska razmjena između Brazila i Kanade tijekom 2010. dosegnula je pet milijarda dolara. Brazil je na desetom mjestu glavnih trgovinskih partnera Kanade.

Kanada i Brazil ojačat će suradnju - rekla je Rousseff, spomenuvši kako bi Kanađani mogli biti posebno zainteresirani za investiranje u eksploataciju novih naftnih rezervi i infrastrukturne poslove koji će biti potrebni prije održavanja Olimpijskih igara 2016. u Rio de Janeiru. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox