Rusi zainteresirani za Petrokemiju i 3. maj?

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u pratnji pomoćnika ministra i suradnika boraviti službeno u Moskvi gdje će održati nekoliko sastanaka s ministrima Vlade Ruske Federacije te predstavnicima ruskih tvrtki iz područja energetike i brodogradnje, najavljeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Čačić će se u Moskvi sastati s direktorima i predstavnicima ruskih tvrtki iz područja energetike i brodogradnje - OSK (Udruženje ruske brodograđevne industrije), Tehnopromexport, Lukoil, Ruskie Tehnologiji, kao i predstavnicima hrvatskih tvrtki koje djeluju u Rusiji.

Rješenje za 3. maj

Čačić bi u Rusiji mogao riješiti i pitanje privatizacije 3. maja koji je prije gradio brodove a bivši SSSR,a  Rusija do 2015. godine planira sagraditi 470 brodova. Čačić je prije odlaska u Mosvku rekao kako očekuje razgovore za jednu veliku privatizacijsku priču, od nekoliko stotina milijuna eura, a riječ je o Petrokemiji za koju je navodno zainteresiran Gazprom, saznaje HRT

Čačić će se u Moskvi sastati i sa Sergejom Šojguom, ministrom za izvanredne situacije Ruske Federacije i predsjednikom ruskog dijela Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko i znanstveno-tehničku suradnju.

Suradnja u više područja

Tema razgovora bit će priprema održavanja VII. zasjedanja Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko i znanstveno-tehničku suradnju koja će se održati tijekom 2012. godine u Moskvi. Također će razgovarati o međudržavnoj suradnji na područjima energetike, brodogradnje, industrije, upozoravanja i uklanjanja posljedica izvanrednih situacija, a razmijenit će informaciju o ostvarenoj robnoj razmjeni i međusobnim ulaganjima te aktualnom stanju međunarodnih ugovora.

Čačić će se istoga dana sastati s ministrom energetike Ruske Federacije Sergejom Šmatkom te predstavnicima tvrtki Gazprom, Zarubežnjeft i Lukoil. Razgovarat će se o suradnji na području plina, nafte i elektroenergetike. Za boravka u Moskvi predviđen je i sastanak s predstavnicima hrvatske i ruske brodogradnje, ističu iz Ministarstva gospodarstva. (jk)

 

 

Izvor: www.hrt.hr/Hina
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox