S dionicama Ine opet se ne smije trgovati

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) danas je naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine do kraja trgovinskog dana 6. svibnja, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi.

 

U obrazloženju svog rješenja HANFA navodi da je već ranije u postupku nadzora utvrdila značajno trgovanje dionicom Ine od strane inozemnih investitora te je od nadležnih stranih regulatora i od investitora zatražila relevantne podatke nužne za utvrđivanje činjenica u cilju transparentnosti trgovanja, zaštite ulagatelja i osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na tržištu kapitala.

HANFA podsjeća da je, s obzirom na okolnosti trgovanja i raspoložive podatke o investitorima, utvrđene tijekom kontinuiranog nadzora 31. ožujka ove godine, zatražila od mađarskog MOL-a podatke o načinu stjecanja dionica Ine, o osiguranju financijskih sredstava drugom subjektu za kupnju dionica Ine, te o mogućem sklopljenom sporazumu ili ugovoru sa drugim subjektom u vezi kupnje dionica Ine. MOL je takav zahtjev primio 4. travnja 2011. godine, međutim do sada se na njega nije očitovao.
S obzirom na to, HANFA je ocijenila da je privremena obustava trgovanja dionicom Ine potrebna u svrhu zaštite ulagatelja i osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na tržištu kapitala.

Zadnja cijena dionice Ine u jučerašnjem trgovanju na Zagrebačkoj burzi iznosila je rekordnih 4.200 kuna. (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox