Samo odricanjem i štednjom možemo izaći iz krize

Ministar financija Slavko Linić izjavio je u razgovoru za Dnevnik HTV-a da nas štednja i odricanja očekuju i u idućoj godini kako bi se izbjegla prevelika zaduživanja. 

Linić je ustvrdio da je njihova obveza prije svega prestati se zaduživati izvan mogućnosti, a da bi to ostvarili, rekao je, potrebno je smanjiti deficit.

U idućoj godini namjera je vlade ostvariti gospodarski rast, ulaganja u privredu i otvaranja novih radnih mjesta ali istodobno štedjeti, rekao je na upit o smjernicama za proračun 2013. godine.

U isto vrijeme i nadalje odricanja i štednja, rekao je Linić. Štedjet će se, kazao je, u dijelu subvencija i u racionalnom trošenju sredstava za plaće, ali ne izvan onoga što se trenutno pregovara sa sindikatima.

Ministar Linić je najavio da će prve liste poreznih dužnika građani moći vidjeti sa zadnjim danom srpnja.

Vlada ima odgovornosti prema svim građanima koji redovito plaćaju svoje poreze i koji su uredni, ustvrdio je Linić, komentirajući kritike zbog objave poreznih dužnika. Ustvrdio je kako žele napraviti vrlo jasnu razliku između urednih i neurednih obveznika. Kritike u tom djelu nismo baš voljni saslušati, rekao je Linić. (Hina/sh)

 

Foto:Marko Prpic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox