Sisačka željezara zapošljava 100 radnika i u studenom pokreće proizvodnju

Novi vlasnik najvećeg dijela sisačke željezare, talijanska kompanija Acciaierie Bertoli Safau (ABS) koja djeluje u sastavu holdinga Danieli, namjerava tijekom studenoga pokrenuti proizvodnju u novoj sisačkoj čeličani koju je prije dvije godine, dok je bio vlasnik željezare, izgradio američki CMC.

U čeličani će na početku biti zaposleno stotinjak radnika. To je u razgovoru sa sisačkim gradonačelnikom Dinkom Pintarićem najavio predsjednik Uprave ABS-a Alessandro Trivillioni, priopćeno iz sisačke gradske uprave.

Na zatvorenom sastanku Trivillioni i član Uprave ABS-a Sisak Giuseppe Flabore sisačke su gradske čelnike upoznali i s poslovnim planovima talijanske kompanije u Sisku. Radnici sisačkog Metalinga uglavnom su završili demontažu i uklanjanje proizvodnih linija valjaonice šavnih cijevi, a oko 6.000 tona opreme već je spremno za transport i montažu u Americi.

Uskoro će početi demontaža i najvećeg željezarinog pogona valjaonice bešavnih cijevi koja će također biti preseljena u Ameriku. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox