Škegro će ispuniti naloge Hanfe

Quaestus Invest u najkraćem će se roku očitovati na rješenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) kojim mu je oduzeto odobrenje za rad, a u međuvremenu će u potpunosti ispuniti sve svoje obveze iz rješenja, priopćeno je iz Quaestus Investa iz kojeg poručuju da imovina nekretninskog fonda Hanfinim rješenjem nije ugrožena.

Uprava Hanfe jučer je Quaestus Investu, koji upravlja zatvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom za ulaganje u nekretnine Quaestus Nekretnine, privremeno, na razdoblje od jedne godine, oduzela odobrenje za rad, zbog utvrđenih niza nepravilnosti i povreda zakona.

Vezano uz rješenje Hanfe o oduzimanju odobrenja za rad društvu Quaestus Invest, obavještavamo javnost da pažljivo proučavamo obrazloženje rješenja i na njega ćemo se očitovati u najkraćem mogućem roku. U međuvremenu će društvo, poštujući zakonodavni okvir, u potpunosti ispuniti sve svoje obveze koje proizlaze iz rješenja, kaže se u priopćenju.

Imovina fonda nije ugrožena

Ističe se da imovina nekretninskog fonda, koja se sastoji od kvalitetnih ulaganja, rješenjem Hanfe nije ugrožena. Quaestus Invest će, ističe se, u razdoblju dok nadzorni odbor ne odabere novo društvo za upravljanje, pružiti svu tehničku podršku kako bi se omogućilo neometano funkcioniranje tekućeg poslovanja fonda. Također se napominje da rješenje Hanfe nema nikakvog učinka na društva Quaestus Savjetovanje i Questus Private Equity, koje upravlja private equity fondovima QPEK i QPEK-II i koji neometano nastavljaju s radom.

Podsjetimo, Hanfa je jučer Quaestus Investu oduzela odobrenje za rad na razdoblje od jedne godine, a u obrazloženju ove odluke se kaže da je u postupku izvanrednog nadzora nad Quaestus Investom i fondom Quaestus Nekretnine utvrdila da uprava društva i fonda dugotrajno, teško, učestalo i na različite načine krše odredbe Zakona o investicijskim fondovima i druge propise.

Hanfa smatra da su oba člana uprave - Borislav Škegro i Tomislav Matić - znali da svojim poslovnim odlukama krše zakon. (Hina/jk)

 

 

 

 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox