Škegro smijenjen iz Uprave Quaestus nekretnina

Donedavni ekonomski savjetnik bivše premijerke Jadranke Kosor, Borislav Škegro smijenjen je s mjesta predsjednika uprave Quaestus fonda. Uz Škegru smjena je dočekala i Tomislava Matića, člana uprave fonda, piše jutarnji.hr

Odluka o Škegrinoj smjeni objavljena je na stranicama Zagrebačke burze. U zapisniku sa sjednice Nadzornog odbora navedeno je: Temeljem Rješenja HANFA-e od 29.09.2011. društvu za upravljanje investicijskim fondovima Quaestus Invest d.o.o. ... koje je upravljalo društvom Questus nekretnine d.d. ... na razdoblje od godinu dana oduzeto je odobrenje za rad. Budući da, sukladno članku 76. Zakona o investicijskim fondovima, uprava društva za upravljanje predstavlja upravu fonda, nastupio je važan razlog iz članka 244. Zakona o trgovačkim društvima za opoziv članova uprave Fonda te je jednoglasno donesena sljedeća odluka: Borislav Škegro i Tomislav Matić opozivaju se s mjesta predsjednika uprave i člana uprave Fonda.

Škegro i Matić smijenjeni su na temelju članka 244. Zakona o trgovačkim društvima, koji navodi kako Nadzorni odbor smije opozvati svoju odluku od imenovanju člana uprave i njena predsjednika kada za to postoji važan razlog, poimenice je riječ o 'gruboj povredi dužnosti, nesposobnosti za uredno obavljanje poslova društva ili izglasavanje nepovjerenja u glavnoj skupštini društva. 

Prema članku 74. Zakona o investicijskim fondovima u slučaju oduzimanja odobrenja za rad društvu za upravljanje ili nastanka kakve druge okolnosti koja onemogućuje nastavak obavljanja poslova upravljanja zatvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom, nadzorni je odbor obvezan u roku od 60 dana potpisati ugovor iz članka 76. tog istog zakona s novim društvom za upravljanje. Ukoliko to ne učini, odbor je dužan sazvati glavnu skupštinu fonda. Novom predsjednicom uprave imenovana je Lidija Vesenjak, a novi član uprave fonda postao je Branislav Stambolija. (HT)

 

Izvor: www.jutarnji.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox