Slovenija će sljedeća tražiti pomoć EU?

Na upit hoće li Slovenija biti šesta zemlja članica eurozone koja će zatražiti pomoć iz europskih kriznih fondova, Europska komisija je oprezno odgovorila da još nisu dobili takav zahtjev.

Nema novog razvoja događaja. Mi smo u kontaktu sa Slovenijom. Još nismo primili zahtjev tako da nemamo drugih komentara, rekao je glasnogovornik Europske komisije Olivier Bailly, ali je dodao da se ništa ne može isključiti, prenosi seebiz.eu.

Naime, u posljednje vrijeme sve se češće govori da će Slovenija biti sljedeća zemlja koja će tražiti pomoć iz kriznih fondova EU zbog poteškoća u bankarskom sektoru. Podsjetimo, do sada su pomoć zatražile Grčka,Irska, Portugal, Španjolska i Cipar.

I Financial Times i Bloomberg su objavili da bi Slovenija mogla biti sljedeća zemlja koja će tražiti pomoć.  Naime, nedavno je slovenska vlada morala dokapitalizirati Novu ljubljansku banku, a prema pisanju Bloomberga isto će vjerojatno biti potrebno napraviti i u slučaju druge i treće banke u zemlji; NKBM i Abanka Vipa. (jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox