Slovenski Petrol raskinuo 155 milijuna eura vrijedan ugovor s Crnom Gorom

Slovenska naftna kompanija Petrol dogovorila se s crnogorskom vladom o raskidu ugovora po kojemu je u Crnu Goru trebala investirati 155 milijuna eura, objavili su slovenski mediji.

Prijašnja uprava Petrola i vlada Crne Gore osnovali su 2007. godine mješovito poduzeće Petrol Bonus, čiji je manjinski vlasnik bila crnogorska vlada, kako bi Petrol u Crnu Goru, kako se planiralo, investirao 155 milijuna eura u roku pet godina. Sada je takav ugovor sporazumno raskinut jer je ocijenjeno da zbog ekonomske krize njegovi ciljevi nisu realni, navodi ljubljansko "Delo".

Glavni dio planiranih investicija odnosio se na program plinifikacije Podgorice i gradnju velikog skladišta naftnih derivata u luci Bar. Predsjednik uprave Petrola Tomaž Berločnik izjavio je za vodeći slovenski dnevnik da će Petrol u Crnoj Gori unatoč raskidu ugovora nastaviti s planom širenja mreže svojih benzinskih crpki. U 12 do 14 crpki, po najnovijim planovima, Petrol namjerava investirati 25 do 30 milijuna eura, piše "Delo". (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox