Smanjuje se UniCreditov portfelj

Talijanska bankovna grupa UniCredit postigla je sporazum o prodaji većinskog udjela u banci iz San Marina Banca Agricola Commerciale (BAC), objavljeno je na internetskoj stranici najveće talijanske banke.

 

Sukladno postignutom sporazumu UniCreditov 85-postotni udio bit će prodan tvrtki Demas sa sjedištem u Luxembourgu za iznos od 62,2 milijuna eura, navodi se dalje u priopćenju.
Prije zaključenja transakcije BAC će isplatiti dividendu i rezerve u ukupnom iznosu od 40,6 milijuna eura, od čega 34,6 milijuna eura pripada UniCreditu, što u konačnici znači da će UniCredit na ime dogovorene transakcije polučiti iznos od približno 96,8 milijuna eura, stoji nadalje u priopćenju.

Zaključenje transakcije još moraju odobriti nadležna tijela za superviziju u San Marinu (Banca Centrale della Repubblica di San Marino), a preduvjet je također da BAC isplati rezerve.

UniCredit je za financijskog savjetnika u transakciji angažirao Mediobancu, a za pravnog savjetnika tvrtku Grimaldi e Associati, navodi se dalje u priopćenju. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox